Tekenband hond en kat

Deze natuurlijke tekenband wordt handgemaakt in de door u gewenste kleurencombinatie en maat.


~ Anti teken en vlooien
~ 100% natuurlijk, geen chemicaliën
~ Jarenlange werking 

 

Handgemaakte tekenband hond en kat

Deze Trimmi tekenband wordt handgemaakt in de door u gewenste kleurencombinaties, gemaakt van sterk paracord en voorzien van natuurlijke originele keramische kralen (EM-X keramiek). De werkzaamheid van EM-kralen is hieronder verder beschreven. Kies de kleuren uit ons kleurenpalet en vink deze aan bij het bestellen, wilt u de tekenband in 1 kleur kies dan twee keer dezelfde kleur bij het bestellen. Voor de juiste maat tekenband meet dan de hals van uw hond of kat op en wij maken de tekenband precies op maat voor jouw trouwe viervoeter. Koop de maat S, M, L of XL, in de titel staat omschreven welke centimeters onder welke maat vallen, en vul het aantal centimeters van jouw hond of kat dan in bij halsomtrek in cm.

 

Natuurlijke tekenband

In plaats van chemische ingrediënten te gebruiken, maken de natuurlijke tekenbanden van Trimmi gebruik van EM-keramische kralen. Wat betreft de ‘’EM keramische kralen’’, EM staat voor effectieve micro-organismen. EM-keramische kralen zijn gemaakt van klei en bevatten micro-organismen die een positief effect kunnen hebben op het milieu en de gezondheid van dieren. Ze worden daarom gebruikt voor een natuurlijke bestrijding tegen teken en vlooien. De kralen vormen een beschermende barrière die parasieten afstoot. Deze vlooien en tekenband hond en kat kan ook nog eens weerstand verhogen werken.

 

Optimale werking

Voor de beste werking van de EM-keramische kralen dient u de tekenband elke twee weken met water af te spoelen en te laten drogen in het licht (liefst zon). De band kan met dit onderhoud jarenlang mee. De werking tegen teken kan per hond of kat verschillen, maar over het algemeen zal je trouwe viervoeter onaantrekkelijk worden na ongeveer 3 weken bij het continu dragen. De band is niet gebruiken om de riem aan vast te maken, daar is de sluiting niet geschikt voor.

Een tekenband voor katten of honden is een preventief middel dat speciaal is ontworpen om teken en vlooien bij huisdieren te bestrijden. Houd er rekening mee dat hoewel tekenbanden effectief kunnen zijn bij het voorkomen van teken en vlooien, ze niet kunnen verzekeren dat deze altijd 100% bescherming bieden. Het is nog steeds belangrijk om regelmatig de vacht van je huisdier te controleren op teken en andere parasieten.