Likmat hond

Deze leuke designs zijn een musthave voor elke trouwe viervoeter! 

~ Breukvast en veilig materiaal
~ Vaatwasser en vriezer bestendig

Likbehoeften en kauwbehoeften van een hond 

Honden hebben van nature de nijging om te kauwen. Er zijn verschillende manieren om je hond te voorzien van deze behoeften zoals natuurlijke hondensnacks, kauwspeelgoed of een kauwbot voor honden.
Laat je hond minimaal 20 minuten per dag kauwen, dit is goed voor vermindering van tandplak en tandsteen, mentale stimulatie dus verminderd verveling en vernieling en verlichting voor spanning en stress. Gebruik hiervoor 100% natuurlijke kauwsnacks of kauwspeelgoed wat speciaal is ontworpen om aan de kauwbehoefte van honden te voldoen. 

Ook is likken bij honden natuurlijk gedrag, ze doen dit bijvoorbeeld om zichzelf te reinigen, voor smaak en interesse, om aandacht te vragen bij hun baasjes of om te kalmeren. Wanneer een hond veel likt komt er endorfine vrij komt in de hersenenen wat kan helpen te kalmeren in stressvolle situaties. Een likmat is een speciale mat waarop je hond kan likken, dit geeft je hond een mentale training of kalmeert je hond. Je kunt deze mat bijvoorbeeld invriezen met smakelijke ingrediënten om je hond bezig te houden en tevreden te stellen.

Likmat hond

Met de leuke likmatten van Trimmi kun je je hond lekkere gezonde hapjes aanbieden waar ze langer van kunnen genieten. 
De likmat heeft ribbels, hoekjes en gaatjes waardoor je hond meer moeite moet doen voor zijn eten. Het werkt als een interactieve hondenpuzzel die je hond een mentale training geeft of juist kalmeert doordat er bij veel likken endorfine vrij komt in de hersenenen wat kan helpen te kalmeren in stressvolle situaties. 

Snacktips voor op de likmat

Voorbeelden van ingrediënten op de likmat: natvoer voor honden en katten, vers vlees, pure pindakaas (zonder xylitol en toegevoegde suiker), Hüttenkäse, (Griekse)yoghurt, kokosmelk, gekookt eitje, geprakte banaan, appel, watermeloen, komkommer, selderij, hummus, erwten, pompoen en zoete aardappel.

Favorieten van @life.of.juul.roos:

Verfrissende smoothiebowl

Ingrediënten:
- Banaan 
- Chiazaad vochtig gemakt in kokosmelk
- Aardbeien en bosbessen (rood diepvriesfruit)

Prak de banaan en smeer deze uit over te likmat. Verdeel dan het chiazaad met kokosmelk ook over de likmat. Stop de likmat ongeveer een uur in de vriezer. Als deze bevroren is voeg dan de arbeiden en bosbessen (diepvries) toe aan de likmat en serveer deze verfrissende snack op een warme zomerdag aan jouw trouwe viervoeter! 

Komkommer Paradise

Ingrediënten:
- Dagelijkse voeding of beloning snacks
- Zalmolie met schapenvet
- Komkommer

Dagelijkse brokken of natvoer met zalmolie en schapenvet gemengd, verdelen over de likmat. Strooi daar over stukjes komkommer voor een verfrissende snack. 
Het is ook mogelijk om alle ingrediënten samen in een keukenmachine te doen en het verkruimelde hapje te verdelen over de likmat. 

*Deze recepten zijn niet bedoeld om de dagelijkse maaltijd mee te vervangen, ze dienen alleen als onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd dieet. 

 

Dat wordt smullen!